kosten makelaar op een rij, domino stenen met de tekst 'real estate'

Wil je een huis gaan kopen of verkopen? Dan doe je er goed aan een makelaar in te schakelen. Maar wat zijn nu de gemiddelde kosten van een makelaar? Wij vertellen er je meer over.

Gemiddelde makelaars kosten bij een aankoop huis.

De kosten van een aankoop makelaar worden vaak aan de zelfde manier gemeten als wanneer je een woning wilt verkopen. Afhankelijk van de makelaar betaal je bij een aankoop makelaar een vast bedrag of een courtage over het aankoop bedrag van de woning. Mede daarom adviseren we je altijd een vrijblijvende offerte aan te vragen of makelaars te vergelijken via diverse websites.

Het is naast een courtage ook gebruikelijk om in het geval van een aankoop te werken met een vast bedrag. De makelaar hanteert hierbij een vast pakket bestaande uit een x aantal bezichtigingen, bemiddeling enzovoort. De prijzen hierin variëren afhankelijk van de woning en het pakket. Denk hierbij aan een richtprijs tussen de 1500 en 2500 euro.

Gemiddelde makelaars kosten bij een verkoop huis.

Wanneer je een woning gaat verkopen is het natuurlijk aan te raden hiervoor een makelaar in te schakelen. Een makelaar verzorgt de verkoop van A tot Z en zorgt ervoor dat je de beste prijs voor je woning krijgt. Daarnaast wordt je woning professioneel gepresenteerd en vindt je via een makelaar het snelst de beste koper voor je woning.

Wanneer je een woning gaat verkopen wordt hier opnieuw gewerkt met een courtage of een vaste prijs. Dit hangt af van de makelaar. Wanneer de makelaar met een vast pakket werkt variëren de kosten voor het verkopen van een woning tussen de 2500 en 3500 euro. Afhankelijk van het pand en het pakket welke de makelaar aanbied. Het is hierin altijd aan te raden om een vrijblijvende offerte aan te vragen of bij de makelaar te informeren naar de geschatte kosten bij de verkoop van je woning.

Is een makelaar de kosten waard?

Bij een makelaar geldt de zelfde slagzin als bij een goede boekhouder. Deze verdiend zichzelf namelijk altijd dubbel en dwars terug! Wanneer je een goede makelaar in de arm neemt zorgt deze ervoor dat jij als koper of verkoper altijd de beste prijs krijgt onder de gunstigste voorwaarden. Daarnaast behoed een makelaar je van een miskoop en heeft deze veel connecties en een breed netwerk met woningen en verkopers waardoor hij of zij altijd een breed aanbod voor je kan selecteren. Mede daardoor is een makelaar altijd zijn geld dubbel en dwars waard!