aankoop makelaar helpt u bij het aankopen van uw droom woning
Met een aankoopmakelaar staat u sterker in de onderhandelingen.

Heeft u al eens gehoord wat de voordelen zijn van een aankoop makelaar? Zo niet, geen paniek! In deze blog vertellen we u graag wat de voordelen van een aankoop makelaar zijn.

1.) Een aankoopmakelaar gaat voor u opzoek naar de beste koopwoning op basis van uw wensen en eisen. Met de jaren lange ervaring van een aankoop makelaar weet de makelaar exact waar hij of zij op moet letten, waar een woning aan moet voldoen en welke valkuilen u voor moet oppassen. Een aankoop makelaar gaat met u op pad en begeleid u van eerste bezichtiging tot het tekenen bij de notaris.

2.) Een aankoopmakelaar behoed u van een miskoop. Met de jaren ervaring van een aankoop makelaar behoed een aankoop makelaar u van een te hoge vraagprijs, bouwkundige gebreken, oplichting en meer. Zeker bij het aankopen van een woning kunt u deze expertise goed gebruiken. Het gaat immers om een grote aankoop en geld.

3.) Een aankoopmakelaar bespaart u geld. Door ervaring van de woning markt en omgeving van uw droomwoning kan de makelaar goed inschatten of de vraagprijs juist is of dat deze niet passend is. Ook kan een aankoop makelaar een betere deal voor uw onderhandelen waarmee u veel geld bespaart. Een goede aankoopmakelaar verdient zichzelf dan ook altijd terug!

4.) Een aankoopmakelaar vindt woningen nog voor ze op de markt zijn. Door een groot netwerk is een makelaar vaak eerder op de hoogte van de komst van een nieuwe woning dan u en andere potentiële kopers. Daarmee kunt u vaak als een van de eerste een woning bekijken en direct een bod uitbrengen. Dit geeft u een voorsprong op andere en vist u hopelijk niet naast.

5.) Een aankoopmakelaar kent vaak de verkopend makelaar. Deze relatie bied mogelijkheden in de onderhandelingen. Doordat een aankoopmakelaar kan inschatten wat de technieken van de verkopend makelaar zijn kan hij of zij hier op inspelen tijdens de onderhandelingen.

6.) Een aankoopmakelaar heeft vaak kortere lijnen met de verkopende partij. Mede door het netwerk van de makelaar kan een aankoopmakelaar vaak directer en sneller in contact komen met de verkopend makelaar om afspraken te maken of biedingen uit te brengen.